Accés directe a: cercador, continguts

Inici » El Municipi » Presentació

Presentació

El patrimoni d'una gent amb encant

Vista general del poble
Monistrol de Calders es un municipi d'uns 700 habitants situat en un racó amagat entre el Pla de Bages, la serra de Sant Llorenç del Munt i l'altiplà del Moianès i a només 60 quilometres de Barcelona, 35 de Sabadell i 25 de Manresa.

Aquests municipi, segregat de Calders l'any 1934, amb una extensió de 22 quilòmetres quadrats i ubicat a una altitud de 470 metres, es caracteritza de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes alzinars i matolls.

Envoltat per un paisatge exòtic i rural al mateix temps, Monistrol sorprèn per l'abundància de l'aigua; són més de 30 les fonts que brollen per diversos indrets i és creuat per tres rieres que s'uneixen al capdavall del poble per formar el Riu Calders.

L'efecte de l'erosió al llarg dels anys ha creat un paisatge únic i amb personalitat, dominat per grans baumes i pels anomenats popularment codros: grans pedres que han adquirit formes molt singular i atractives.
L'entorn de Monistrol, rodejat de boscos, és un lloc adient per gaudir dels encants del paisatge i la natura. Tot passejant, a peu o en bicicleta, també podem trobar-nos restes arqueològiques: un dolmen, sepultures ibèriques, restes d'arquitectura romànica,....

Aquest municipi també compta amb establiments de renom on es pot degustar la bona autèntica cuina catalana. També podem trobar-hi productes típics elaborats de forma artesanal.

Ajuntament de Monistrol de Calders - Tel. 93 839 90 00 | Fax. 93 839 80 37

Avís Legal · Contactar · Mapa web · Accessibilitat · Crèdits

Amb la col·laboració:

Logotip de la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona