Accés directe a: cercador, continguts

Inici » El Municipi » Visita'ns » Llocs d'interès

Llocs d'interès

Església parroquial de Sant Feliu

L'Església de Sant Feliu apareix ja documentada el 1105 , però la construcció actual és obra bàsicament del segle XVIII. L'església és d'una arquitectura d'influència barroca. Els elements més destacats del conjunt són l'absis romànic , la façana i el campanar , edificat sobre la nau dreta a dalt de tot té una balustrada amb una coronació típica de l'època barroca.

Capella de Sant Pere Màrtir

Es una capella molt simple situada dalt d'un serrat. Des d'aquest indret es pot gaudir per un cantó d'unes excel•lents vistes del poble de Monistrol i per l'altre del Pla de Bages. La façana principal només te una porta i un campanar d'espadanya, amb una inscripció i una creu de ferro. La devoció a Sant Pere estava molt arrelada al poble de Monistrol on es feien processons fins la capella pel camí ral.
Avui en dia encara es conserva la part final del camí , ben empedrat.

Dolmen i mirador del Pla de Trullàs

Aquestes son les restes mes antigues que es troben al terme de Monistrol. Es un megàlit del tipus de cambra simple, de mida força gran en comparació amb els que es troben a la comarca. Aquest tipus de sepulcres pertanyen a l'Edat del Bronze, entre el 2000 i el 1500 a. C. aproximadament.
Va ser restaurat l'any 2005 per l'equip de Arqueociència conjuntament amb el consorci de turisme del Moianès i l'ajuntament de Monistrol de Calders. Forma part de la ruta de la pedra seca.

Al mirador S'hi pot accedir pel camí de Granera o per la part de la urbanització Masia del Solà , i des de el mirador s'hi poden observar una fantàstica vista panoràmica cap a la Mola, els Pirineus i la Vall de Marfà.

Parc El Serrat

Tal com el seu nom indica, es troba en un turonet que s'aixeca a l'esquena del poble, des d'allà gaudirem de grans vistes de tot el Municipi i de la riera de Sant Joan.
Remodelat de fa poc , hi trobarem parets de pedra seca, bancs, taules, fonts, circuit gimnàstic, una barraca de vinya i un monument dedicat als pica pedrers de Monistrol d'abans i d'ara.
En un extrem del Parc hi ha el Racó del Kubala per recordar l'estada a Monistrol del mític futbolista blaugrana.

Els Gorgs Blaus

Un dels paisatges monistrolencs més impactants , es tracte d’una gran gorja formada per la riera de la Golarda en travessar un banc de roca de conglomerat de tons blavosos quant hi toca la llum del Sol. Forma un penyasegat a la vanda de llevant d’uns quaranta metres d’alçada . A la part més septentrional s’hi poden observar unes olles de formes sinuoses per on circula el corrent en forma de remolí.

Ajuntament de Monistrol de Calders - Tel. 93 839 90 00 | Fax. 93 839 80 37

Avís Legal · Contactar · Mapa web · Accessibilitat · Crèdits

Amb la col·laboració:

Logotip de la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona