Accés directe a: cercador, continguts

Inici » El Municipi » Visita'ns » Rutes

Rutes

Ruta de la pedra seca

Què és la pedra seca ?
És una tradició constructiva mil·lenària estesa per tot el mediterrani. La pedra es col•locaba en sec , sense morter o material d'unió. Aquesta arquitectura està plenament integrada al seu medi, aprofitant els recursos i materials que s'hi troben.
Al recorregut podrem observar diverses construccions fetes amb aquest sistema: barraques de vinya ( n'hi ha més de 500 en tot el terme) , obres de canalització de torrents i rieres, parets de camins rurals, feixes de vinya , etc...
A part de descobrir i admirà aquestes autèntiques obres d'enginyeria rural , tot passejant per la ruta veurem el Codro Gros , farem cap al Dolmen del Pla de trullars i passarem pel costat de la Casa-nova.

 

Ruta del Moianès (GR-177)

La ruta del Moianès és un sender circular que passa per varis dels municipis que formen la comarca natural del mateix nom. Aquesta ruta forma part del Sender de Gran Recorregut GR-177 , que transcorre per zones amb fagedes , pinedes i petits torrents d'aigua. El recorregut total és de 109 km (començant des de Moià), al seu pas per Monistrol ens permetrà pujar fins el Pla de trullàs , on podem visitar el Dolmen i el Mirador.

Enllaç FEEC

Sender Central de Catalunya (GR-3)

A Monistrol tenim dues opcions de recorregut tot seguint aquest sender, si prenem direcció cap a Navarcles (3 hores) , ens portarà fins a Sant Pere Màrtir (30 min), des de on podrem gaudir d'unes espectaculars vistes del Poble de Monistrol. Aquesta part és més tècnica ja que ens hem d'enfilar pel pedregar del camí ral.
Si l'agafem rumb a Moià (3 hores) pel camí cap a la Coma, ens portarà fins als Gorg Blaus.

Ruta del Turisme Verd

Aquesta és una proposta de caminada d'uns 16 Km de llargada amb un temps aproximats de 5:00 hores. Al llarg del recorregut d'aquesta ruta passarem pel Dolmn del Pla de trullàs , arribarem al poble veí de Granera i tornarem a baixar cap a Monistrol passant per la Sala del Llogari (preciosa Masia , ara abandonada) i el Mas Rubió on podrem observar des de l'altre cantó del camí la basa de Rubió.

Ajuntament de Monistrol de Calders - Tel. 93 839 90 00 | Fax. 93 839 80 37

Avís Legal · Contactar · Mapa web · Accessibilitat · Crèdits

Amb la col·laboració:

Logotip de la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona