Mapa de les rutes de senderisme

En aquest mapa, podem trobar 8 itineraris que passen per la majoria dels llocs emblemàtics del terme municipal de Monistrol de Calders.

  • Es pot descarregar en format pdf (document adjunt).
  • Es pot demanar en format paper a l'Ajuntament o al Punt d'Informació turística (Plaça de la Pedrera, s/n).

Municipi d’uns 21,87 km2 de superfície, situat a 470 m d’altitud i amb una població de 700 habitants, aproximadament. Es troba situat en un racó de l’altiplà del Moianès, amagat entre el seu extrem sud, el Pla de Bages i el massis de la Mola i el Montcau, que forma part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Monistrol de Calders es caracteritza per ocupar un territori muntanyós, amb alternança de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes, alzinars i matolls. Envoltat de boscos i rieres, és un indret idoni per a practicar senderisme, BTT... i gaudir dels encants del paisatge i la natura.

Monistrol sorprèn per l’abundància d’aigua; són més de 30 les fonts que brollen per diversos indrets, i és creuat per tres rieres i diversos torrents importants que s’uneixen al capdavall del poble per formar el riu Calders, rescloses i canals de reg d’horta.

L’efecte de l’erosió al llarg dels anys ha creat un paisatge únic i amb personalitat, dominat per grans baumes i pels anomenats popularment codros: grans pedres que han adquirit formes molt singulars i atractives.

La gastronomia és un altre dels trets característics d’aquest municipi, amb diversos establiments de renom, on es pot degustar la bona i autèntica cuina catalana i adquirir diversos productes de la terra elaborats de forma artesanal.

Darrera actualització: 27.01.2022 | 07:26