Comunicat anul·lació Casal d'Estiu 2022

Dimecres, 15 de juny de 2022

Aclariments sobre l'anul·lació del casal d'estiu esportiu i educatiu. 

Aquest any 2022, l’Ajuntament de Monistrol de Calders ha gestionat, com cada any, la realització del casal d’estiu educatiu i esportiu per als infants del municipi. 

Donada l'avinentesa i satisfacció amb l’empresa educativa i del lleure, per part de les famílies que van participar-hi l’any passat i l’Ajuntament, hem seguit treballant amb aquesta mateixa. 

Enguany, amb més antelació que anys anteriors, entre els mesos d’abril i maig, es va realitzar un sondeig per identificar el volum de famílies i infants interessats en la realització d’aquest casal d’estiu. El resultat va ser d’entre 11 i 14 infants per a cada una de les cinc setmanes que s’oferia el casal. Donat que el nombre resultant d’infants no arribava al mínim de 15 infants per a dur a terme el casal, l’Ajuntament va assumir el compromís de fer-se càrrec de la despesa de les places no ocupades, fins a un màxim d’una tercera part de les places mínimes, per a poder continuar oferint aquest casal. 

Amb el mateix compromís, al maig es va publicar la convocatòria per a la concessió d’ajuts individuals per la realització de casals de lleure esportius educatius amb l’objectiu de garantir l'accés igualitari per a tots els infants a aquests casals per tal d'afavorir la inclusió social, evitant així el possible risc d'exclusió social.

Una vegada finalitzat el període d’inscripció al casal, la sorpresa ha estat que, a diferència del sondeig, les inscripcions han estat molt minses, fins a no arribar cap de les setmanes a superar la meitat de les 15 places mínimes. És a dir, entre 5 i 7 infants com a màxim per setmana. 

Donada l’escassa participació i interès i l’elevat cost que representaria assumir la majoria de les places no ocupades tant per l’empresa com per l’Ajuntament, ens veiem amb l’obligació d’anul·lar aquest casal d’estiu. 

Lamentem les molèsties que aquest fet pot ocasionar a les famílies i infants que han mostrat interès i compromís en el sondeig i inscripcions realitzades.

Darrera actualització: 27.07.2022 | 08:51