Introducció

El patrimoni d'una gent amb encant


Monistrol de Calders és un municipi d'uns 700 habitants situat en un racó amagat entre el Pla de Bages, la serra de Sant Llorenç del Munt i l'altiplà del Moianès, a només 60 quilòmetres de Barcelona, 35 de Sabadell i 25 de Manresa.

Aquests municipi, segregat de Calders l'any 1934, amb una extensió de 22 km² i ubicat a una altitud de 470 metres, es caracteritza per la presència de rieres i serrats; tres quartes parts del territori estan cobertes de pinedes, alzinars i matolls.

Envoltat per un paisatge exòtic i rural al mateix temps, Monistrol sorprèn per l'abundància de l'aigua: són més de 30 les fonts que brollen per diversos indrets i és creuat per tres rieres que s'uneixen al capdavall del poble per formar el riu Calders.

L'efecte de l'erosió al llarg dels anys ha creat un paisatge únic i amb personalitat, dominat per grans baumes i pels anomenats popularment codros: grans pedres que han adquirit formes molt singulars i atractives.

L'entorn de Monistrol, envoltat de boscos, és un lloc adient per gaudir dels encants del paisatge i la natura. Tot passejant, a peu o en bicicleta, també podem trobar restes arqueològiques: un dolmen, sepultures ibèriques, restes d'arquitectura romànica...

Aquest municipi també compta amb establiments de renom on es pot degustar la bona autèntica cuina catalana. També podem trobar-hi productes típics elaborats de forma artesanal.

Darrera actualització: 17.06.2019 | 09:52
Darrera actualització: 17.06.2019 | 09:52